E-LEARNING TANFOLYAM

E-learning – Szabadság a tanulásban!

Most a XXI. század legmodernebb oktatási formáját kapod, aminek köszönhetően nem kell végig szenvedned az elavult, monoton KRESZ órákat, hanem interneten keresztül, tetszés szerint, a saját tempódban haladva – ellenőrző modulok segítségével –, és tudásod alapján lépegethetve a szintek között sajátíthatod el ismereteidet.

E-learning

E-LEARNING OKTATÁS

e-learning

A XXI. század legmodernebb oktatási formája az e-learning, azaz az internetes távoktatás. Nem kell alkalmazkodni a kötött, általában esti tanórákhoz, akkor készülsz a vizsgára, amikor kedved tartja. Úgy építettük fel az oktatási anyag elsajátításának rendszerét, hogy csak akkor engedjen tovább a következő szintre a program, amikor azt a részt már a vizsgakövetelményeknek megfelelően tudod.

A KRESZ vizsgára való felkészülés menete

Jelentkezés és regisztráció után tananyagot küldünk Neked, amiben a KRESZ minden csínja-bínja megtalálható, majd gyakorolhatod tudásodat a tesztlapok kitöltésével. Témakörönkénti záró modulokat kell elvégezned, így haladhatsz lépésről lépésre a sikeres vizsga felé. 12 órányi gyakorlási  lehetőséget kapsz, de ha úgy érzed, ennyi Neked mégsem elegendő, mert még bizonytalannak érzed magad, lehetőséged van arra is, hogy tovább gyakorolj!

Amikor végeztél a feladataiddal, automatikusan jelez nekünk a rendszer, hogy készen állsz a vizsgára.

Közben bármilyen kérdésed van, állunk rendelkezésedre!

Miért az E-learning?

✓ kényelmes, modern, sok időt spórolhatsz vele és hatékony webes távoktatási módszer

✓ a tananyag: az interaktív animációk, multimédiás elemek és szituációs gyakorlatok segítségével könnyen boldogulsz, és hamar megjegyzed a sikeres vizsgához szükséges információkat

✓ e-Titán keretrendszer: a kényelmed érdekében, az egyéni belépési kódod alapján tárolja, hogy hol tartasz a sikeres vizsga felé vezető úton, az e-learning végén pedig tanfolyam igazolást ad, amivel vizsgázhatsz

✓  nincs szükséged könyvekre, hiszen az e-learning elektronikus, digitális úton közvetíti a számítógépedre a tartalmakat

Mire van szükséged az E-learninges tanuláshoz?

Csak egy számítógép, laptop, vagy tablet, internetkapcsolat és egy internetes böngésző szükséges. A tananyagok és a keretrendszer az e-learning szolgáltató informatikai rendszerén vannak telepítve, amit egy számítógép internetböngészőjén keresztül lehet elérni. Így a tanuláshoz nincs szükség sem speciális szoftverek telepítésére, sem mély informatikai ismeretekre.

Számítógép (PC, notebook)

 • Ajánlott minimális képernyőméret: 13”
 • Minimális rendszer követelmények:
  • XGA – 1024×768 felbontás
  • Intel i3 processzorcsalád vagy azzal egyenértékű teljesítmény, 2GB RAM
 • Minimális böngésző követelmény:
  • Internet Explorer 11+
  • Chrome 58+
  • Firefox 53+

Mobileszköz

 • Ajánlott minimális kijelző méret: 7”
 • Minimális rendszer követelmények:
  • XGA – 1024×768 felbontás
  • 1GHz Dual-Core teljesítmény, 1GB RAM
  • Android 5.0 +
  • MS Windows 10 mobile +
  • IOS 10 +
 • Minimális böngésző követelmény:
  • Internet Explorer Mobile 11+
  • Chrome 58+

A mobileszközök esetében a hosszabb időn át tartó, folyamatos és egyben hatékony tanulás és gyakorlás, az ajánlott kijelző méret miatt elsősorban megfelelő méretű és tulajdonságokkal rendelkező tableteken valósítható meg. Ugyanakkor a tananyagok és vizsgafelkészítők az oldalak szükség szerinti nagyításával és pozicionálásával futtathatók a szükséges minimális rendszer és böngésző követelményeket teljesítő okostelefonokon is, ami hasznos kiegészítő lehetőséget nyújthat a tanulók számára ahhoz, hogy valóban bárhol és bármikor használják az eduKRESZ tananyagokat.

Plusz érvek az E-learning mellett:

✓ Időben rugalmas.

✓ Nincs helyhez kötve.

✓ Bárhol és bármikor tanulhatsz, ahol van számítógép és internetkapcsolat.

✓ Önállóan, mégis ellenőrzötten és szabályozottan, saját időbeosztás és tempó szerint lehet előrehaladni, a tanulást bármikor meg lehet szakítani, majd folytatni tovább.

✓ Interaktív módon lehet tanulni, életszerű példák és szimulációk segítségével. Az oldalak közti navigációtól, a tesztek és feladatok elektronikus kitöltésén át az azonnali kiértékelésig sokféle módon használja ki az ebben rejlő lehetőségeket.

Az E-learning a hatósági képzésben

Magyarországon jelenleg a következő jogosítványkategóriákra, illetve szaktanfolyami képzésekre áll rendelkezésre a hatóság által akkreditált (államilag elismert) E-learning tanfolyam: AM, A1, A2, B, B125 (A1 B-vel), A, C, E, D, GKI.

A keretrendszer - E-Titán

A rendszerbe való belépéshez minden tanuló egyedi kódot kap, ami azonosítja őt. A rendszer tárolja a tananyagban történő előrehaladást és a teszteredményeket. Továbbá a keretrendszer számon tartja a tananyagrészek elvégzésének sorrendjét, az előrehaladás feltételeit, és a tanulásra fordítható időt is, így az egyik fejezetről a következőre csak sikeres teszt esetén lehet továbblépni

Az E-LEARNING képzést biztosító informatikai rendszer, az E-Titán keretrendszer, a tanfolyam sikeres elvégzésekor létrehozza a hatályos előírásoknak megfelelő, elektronikus formátumú tanfolyam-igazolást, amit automatikusan átküld a Nemzeti Közlekedési Hatóság részére.

Ez a keretrendszer adatbázisában manipulálhatatlanul rögzíti és értékeli is a tanuló előrehaladását, az ellenőrző kérdésekre adott válaszait, eredményeit és tevékenységét. Az E-Titán keretrendszer a jogosítvány megszerzéséhez szükséges elméleti (“KRESZ”) tanfolyam támogatására használható.

Hatékony KRESZ tanulás!

 • Az oktató program ismerteti a szabályokat, és ezen felül életszerű, mindennapi példákkal jobban felkészít a gyakorlati képzésre, összefüggéseiben mutatja meg a különböző helyzeteket, átfogó ismeretet ad.
 • A rendszer folyamatos gyakorlási lehetőséget biztosít!  A tananyagok befejezése után, a még fel nem használt időkeretben, az elméleti vizsgáig a teszteken lehet gyakorolni, újraolvashatók a fontos részek.

Jogi háttér

Az 1988. évi I. törvény említi először az e-learninget mint képzési lehetőséget. A “179/2011. (IX. 2.) Korm. rendelet a járművezetők és a közúti közlekedési szakemberek képzésének és vizsgáztatásának általános szabályairól” konkrét szabályzásokat tartalmaz az autósiskolák számára, egyebek közt az elméleti képzéssel és annak távoktatásos (e-learning) formájával kapcsolatban.

Az 1988. évi I. törvény, a 179/2011. (IX. 2.) Korm. rendelet és a 24/2005. sz. GKM rendelet együttesen lehetőséget biztosít az előírásoknak és feltételeknek (pl. hatósági akkreditáció) megfelelő digitális tananyagok és a zárt rendszerű távoktatási keretrendszerek alkalmazására az autósiskoláknál.

FAIR PLAY Autósiskola

KAPCSOLAT

Irodáink

4029 Debrecen, Csapó utca 96.

Ügyfélfogadási idő: H-P: 08:00 – 12:00

4271 Mikepércs, Petőfi utca 87.

Ügyfélfogadási idő: telefonos egyeztetés alapján

Telefon
+36 70 599 60 30

Email
info@fairplayautosiskola.hu